wellbeing factory oy:n tietosuojakäytäntö

YLEISTÄ

1. wellbeing factory oy:ssä olemme sitoutuneet suojelemaan palveluidemme käyttäjien yksityisyyttä ja noudattamaan voimassa olevaa tietosuoja- ja yksityisyydensuojalakeja. Tämä tietosuojakäytäntö koskee wellbeing factory oy:n www-sivuja, verkkokoulutussivuja ja onlinekartoituksia.

Käyttäessäsi palveluitamme tai internetsivujamme hyväksyt tässä dokumentissa kerrotut tietosuojakäytännöt. Kun sovellettava laki edellyttää suostumustasi tässä tietosuojakäytännössä kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn, vaadittava suostumus hankitaan asianmukaista menetelmää käyttäen esimerkiksi rastittamalla suostumustasi osoittava ruutu tai verkkosivuston teknisissä asetuksissa taikka muulla suostumuksesi selkeästi ilmaisevalla ilmoituksella tai toiminnalla käyttämästäsi tuotteesta, verkkosivustosta tai palvelusta riippuen.

KERÄÄMME HENKILÖTIEDOT

2. Keräämme henkilötietojasi vastatessasi online-kartoituksiin, vieraillessasi www-sivuillamme, ostaessasi palveluita verkkokaupastamme tai ollessasi muutoin vuorovaikutuksessa kanssamme.

2.1 Vieraillessasi wellbeing factory oy:n verkkosivustolla tietokoneeseesi saatetaan asettaa tietoja “eväste”-nimisen tekstitiedoston muodossa. Evästeitä käytetään esimerkiksi verkkosivuston liikenteen analysoimiseen ja profilointiin.

Verkkojäljitteet eivät tavallisesti kerää muuta tietoa kuin sitä, minkä selaimesi antaa meille internetissä tapahtuvan viestinnän tavanomaisena osana. Mikäli kytket evästeet pois päältä, verkkojäljite ei enää pysty jäljittämään nimenomaista toimintaasi. Verkkojäljite saattaa kuitenkin jatkaa tietojen keräämistä IP-osoitteestasi tapahtuvista vierailusta, mutta tällaiset tiedot eivät ole henkilökohtaisesti tunnistettavia.

Tietyt sellaiset liikekumppanimme, joiden sisällössä on linkki verkkosivustollemme tai joiden sisältöön on linkki verkkosivustollamme, saattavat myös käyttää evästeitä tai verkkojäljitteitä. Meillä ei kuitenkaan ole pääsyä näihin evästeisiin, emmekä voi hallita niitä. Olet ymmärtänyt ja annat suostumuksesi siihen, että evästeitä, muita paikallisesti tallennettuja säilöntämenetelmiä, jäljitteitä ja muita tietoja tallennetaan laitteillesi. Olet lisäksi ymmärtänyt ja annat suostumuksesi siihen, että meillä ja edellä mainituilla muilla tahoilla on pääsy näihin evästeisiin, paikallisesti tallennettuihin säilöntämenetelmiin, jäljitteisiin ja tietoihin.

2.2 Online-kartoituksissa saatamme kerätä ravintoon, liikuntaan, palautumiseen, painoon ja pituuteen sekä henkilöprofiiliin liittyviä tietoja, joita käytämme esim. henkilökohtaisen hyvinvointiraportin luomiseen. Käyttäjänä hyväksyt tämän tietosuojakäytännön hyväksymisen kautta näiden tietojen säilyttämisen wellbeing factory oy:n palvelimella. Käyttäjänä hyväksyt valitsemasi palvelun yhteydessä jaettavaksi palveluntarjoajalle ne tiedot, joita kyseisen palvelun toiminnallisuus vaatii.

2.3 Tehdessäsi ostoksen tai ollessasi muutoin vuorovaikutuksessa kanssamme saatamme pyytää sinulta tiettyjä tietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, katuosoitteesi, joita tarvitsemme voidaksemme tarjota sinulle pyytämiäsi palveluita ja ollaksemme yhteydessä sinuun.

Mahdollisen verkko-ostoksen yhteydessä emme talleta tai käsittele luottokorttitietojasi tai muita antamiasi laskutustietoja. Kaikki laskutukseen liittyvä maksutieto tullaan käsittelemään luotettujen, maksujen välittämiseen keskittyneiden, kolmansien osapuolten toimesta. Antamasi palvelun maksuun liittyvät tiedot tullaan käsittelemään valitsemasi maksun välittäjän tietosuojakäytäntöjen mukaan.

2.4 Sinulta saamiemme tietojen lisäksi saatamme saada soveltuvien lakien mukaisesti tiettyjä henkilötietoja postituslistoja vuokraavilta yhtiöiltä sekä muista julkisesti saatavilla olevista lähteistä. Tämä voi pitää sisällään henkilötietoja, kuten osoitetietojen päivityksiä.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

3. wellbeing factory oy käsittelee henkilötietojasi tässä käytännössä ja/tai mahdollisissa muissa palvelukohtaisissa tietosuojaa koskevissa ehdoissa esitetyissä tarkoituksissa. Pyydämme sinua ottamaan huomioon, että yksi tai useampi tarkoitus voi soveltua samanaikaisesti.

3.1 Saatamme käsitellä ja käyttää henkilötietojasi pyytämäsi palvelun tarjoamiseksi, muiden pyyntöjesi täyttämiseksi, tilauksesi käsittelemiseksi sekä sinun ja wellbeing factory oy:n välisen sopimuksen yleiseksi täyttämiseksi ja toimeenpanemiseksi. Saatamme lisäksi käsitellä ja käyttää henkilötietojasi palvelumme toiminnallisuuden ja tietoturvan varmistamiseksi.

3.2 Saatamme käsitellä ja käyttää antamia tietojasi kehittääksemme palveluitamme. Käytämme kuitenkin palvelujen kehittämisessä ensisijaisesti koostettuja ja tilastollisia tietoja, emmekä tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa. Edellä mainitun lisäksi saatamme käsitellä ja käyttää tietojasi tarjontamme yksilöimiseksi sekä sinulle personoidun palvelun tarjoamiseksi.

3.3 Saatamme käsitellä ja käyttää henkilötietojasi ollaksemme yhteydessä sinuun esimerkiksi antaessamme tietoja käyttämiisi palveluihin liittyen sekä ottaessamme sinuun yhteyttä asiakastyytyväisyyskyselyitä varten. Saatamme lisäksi käsitellä ja käyttää tietojasi markkinointitarkoituksessa. Tämä voi pitää sisällään henkilötietojesi käyttöä yksilöityihin markkinointi- tai tutkimustarkoituksiin soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. Tässä yhteydessä saatamme käyttää tietojasi esimerkiksi toteuttaaksemme markkinatutkimuksia sekä tiedottaaksemme sinulle palveluistamme ja tarjouksistamme omien tai kolmansien osapuolten tarjoamien sähköisten tai muiden palveluiden välityksellä. Osaa palveluistamme voidaan lisäksi käyttää muiden yhtiöiden tarjoamien tuotteiden ja palvelujen myynninedistämiseen. Wellbeing factory oy ei kuitenkaan luovuta henkilötietojasi mainittujen yhtiöiden markkinointitoimintaan ilman etukäteen antamaasi suostumusta.

3.4 Saatamme käsitellä ja käyttää henkilötietojasi profiloinnissa esimerkiksi kohdennettua suoramarkkinointia sekä tuotteidemme ja palvelujemme kehittämistä varten. Saatamme lisäksi laatia henkilötietoihisi pohjautuvia koostettuja ja tilastollisia tietoaineistoja. Profilointi pitää sisällään henkilötietojesi automatisoitua käsittelyä yksilöllisten kiinnostuksen tai mielenkiinnon kohteidesi arvioimiseksi, analysoimiseksi taikka ennustamiseksi. Tällä tavoin voimme esimerkiksi lähettää sinulle markkinointiviestejä sinulle parhaiten sopivista tuotteista ja palveluista sekä mukauttaa palveluita paremmin sinun tarpeitasi vastaavaksi.

HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN

4. Voimme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille ainoastaan tässä käytännössä alla esitetyllä tavalla tai pakottavassa lainsäädännössä asetettujen velvoitteiden mukaisesti.

4.1 Voit kieltäytyä markkinointisähköposteista noudattamalla kyseisten sähköpostien ohjeita (yleensä tilauksen lopetuslinkin muodossa) ja verkkosivuston ohjeiden mukaisesti. Jos kieltäydyt näistä viesteistä, saatamme silti lähettää sinulle muita kuin markkinointisähköposteja, kuten palveluilmoituksia, tai jos olet yritysasiakas, saatamme lähettää sinulle yritystoimintaan liittyviä tietoja. Voit kieltäytyä myös kaikesta tekstiviestipohjaisesta suoramarkkinoinnista ottamalla yhteyden tämän verkkosivuston tietojen mukaisesti.

4.2 Voimme luovuttaa henkilötietojasi sellaisille valtuutetuille kolmansille osapuolille, jotka käsittelevät henkilötietoja wellbeing factory oy:n puolesta tässä käytännössä kuvatuissa tarkoituksissa (esimerkiksi teknisten, logististen ja muiden palvelujen tarjoajat). Nämä osapuolet saavat kuitenkin käyttää henkilötietojasi ainoastaan siihen tarkoitukseen, johon tiedot on kerätty. wellbeing factory oy edellyttää lisäksi, että kyseiset osapuolet toimivat soveltuvan lainsäädännön ja tämän käytännön mukaisesti ja että he käyttävät asianmukaisia turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi. Voimme lisäksi luovuttaa tietojasi palvelukumppanille, mikäli käytät sellaisia palveluja, joissa ulkopuolisen yhtiön on palvelua tarjotakseen saatava pääsy tällaisiin tietoihin.

4.3 Tuotteitamme ja palvelujamme voidaan tarjota käyttämällä eri EU- tai ETA-maissa sijaitsevia resursseja ja palvelimia. Tietoja ei siirretä wellbeing factory oy:n toimesta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

4.4 Voimme luovuttaa ja käsitellä henkilötietojasi soveltuvan lainsäädännön asettamissa rajoissa suojataksemme wellbeing factory oy:n oikeutettuja intressejä, esimerkiksi siviili- tai rikosoikeudellisissa oikeusprosesseissa.

4.5 Liiketoimintojemme myyminen, ostaminen, sulauttaminen tai muu uudelleenjärjestely saattaa edellyttää, että luovutamme henkilötietoja mahdollisille tai tosiasiallisille ostajille sekä heidän neuvonantajilleen tai että vastaanotamme henkilötietoja myyjiltä sekä heidän neuvonantajiltaan.

HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

5. Tietoja säilytetään toistaiseksi tai kuin soveltuvassa lainsäädännössä edellytetään, jos toisin ei ilmoiteta. Tietoja voidaan käyttää tilastotieteelliseen tarkoitukseen, esimerkiksi tutkimukseen palautumis-, syömis- ja liikuntatavoista. Tällöin tieto anonymisoidaan ja henkilön nimi ja mahdolliset osoite- ja sähköpostiosoitetiedot irrotetaan muusta datasta.

TIETOTURVA

6. wellbeing factory oy on ottanut käyttöön asianmukaiset tekniset ja organisatoriset suojaustoimenpiteet välttääkseen ja minimoidakseen henkilötietojen luovuttamiseen ja käsittelyyn liittyviä riskejä. Tällaisia suojaustoimenpiteitä ovat soveltuvin osin palomuurien, suojattujen serveritilojen sekä salauksen käyttö, asianmukaisten pääsyoikeuksien hallintajärjestelmien ja -prosessien käyttöönotto, käsittelijöiden huolellinen valinta ja riittävä koulutus sekä muut tietojen luvattomalta käytöltä tai luovuttamiselta suojaamiseksi tarvittavat toimenpiteet. Saatamme myös tehdä varmuuskopioita sekä käyttää muita vastaavia tapoja tietojen tahattoman vahingoittumisen tai tuhoutumisen estämiseksi.

KÄYTTÄJÄN OIKEUDET

7. Sinulla on sekä oikeus pyytää tietoja sinusta kerätyistä henkilötiedoista että oikeus saada pääsy näihin tietoihin. Sinulla on lisäksi oikeus pyytää meitä täydentämään, korjaamaan, anonymisoimaan tai poistamaan mahdollisia puutteellisia, virheellisiä, tarpeettomia tai vanhentuneita henkilötietojasi. Emme kuitenkaan pysty poistamaan sellaisia henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä sitovien oikeudellisten velvoitteiden noudattamiseksi tai jotka on säilytettävä soveltuvan lainsäädännön nojalla. Sinulla on oikeus pyytää ja saada sinusta keräämiämme henkilötietoja yleisessä ja konekielisessä muodossa. Mikäli keräämämme henkilötietosi ovat mielestäsi virheellisiä tai mikäli et halua, että henkilötietojasi poistetaan siltä osin kuin henkilötietojesi käsittelyn on katsottu olevan laitonta, tai mikäli henkilötietosi eivät enää ole tarpeen, voit pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Tämä koskee myös tilanteita, joissa olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä, eikä vielä ole määritetty, onko käsittelylle olemassa oikeutettuja perusteita. Voit myös milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käyttämistä suoramarkkinointitarkoituksiin, myynninedistämismateriaalien lähettämiseen, profilointiin tai markkinatutkimusten suorittamiseen. Kun henkilötietojasi käsitellään antamaasi suostumukseen perustuen, sinulla on lisäksi milloin tahansa oikeus perua tällaiseen käsittelyyn antamasi suostumus. Halutessasi käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi voit, soveltuvan lainsäädännön asettamissa rajoissa, ottaa yhteyttä meihin jäljempänä esitettyjä yhteystietoja käyttäen. Tämä saattaa kuitenkin tarkoittaa sitä, ettemme voi enää tarjota sinulle kyseisiä palveluja etenkään, jos olet halunnut meidän poistavan henkilötietosi tai lopettavan niiden käsittelyn. Pyydämme ottamaan huomioon, että wellbeing factory oy voi joutua tunnistamaan sinut sekä pyytämään lisätietoja voidakseen täyttää edellä mainitut pyyntösi. Pyydämme lisäksi huomioimaan, että sovellettavassa lainsäädännössä voi olla rajoituksia ja muita edellä oleviin oikeuksiisi liittyviä määräyksiä.

HENKILÖTIETOJEN REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSTIEDOT

8. Soveltuvien tietosuojalakien mukaisesti vastuussa oleva rekisterinpitäjä on: wellbeing factory oy, PL 100, FIN-60100 Seinäjoki. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö: Petteri Korkala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TÄMÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUUTTAMINEN

9. wellbeing factory oy voi milloin tahansa päivittää ja muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä. Mikäli muutokset pitävät sisällään uusia tarkoituksia henkilötietojen käsittelylle, wellbeing factory oy ilmoittaa niistä etukäteen ja pyytää tarvittaessa suostumuksen.

Päivitetty: 3.12.2020

Käytämme evästeitä verkkosivustollamme. Jotkut niistä ovat välttämättömiä sivuston toiminnalle, kun taas toiset auttavat meitä parantamaan tätä verkkosivustoa ja käyttökokemusta (seurantaevästeet). Voit itse päättää, sallitko evästeet. Huomaa, että jos hylkäät evästeet, on mahdollista, että kaikki sivuston toiminnot eivät ole käytettävissä.